Pekarová Adamová (TOP 09): Mediální platforma Voice of Europe je pouhou špičkou ledovce

20.05.2024 13:09 | Tisková zpráva

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová zakončila v Tallinnu svou pracovní cestu do Pobaltí. O aktuálních bezpečnostních problémech a příležitostech pro spolupráci na jejich řešení jednala v tamním parlamentu s jeho předsedou Laurim Hussarem i s estonskou premiérkou Kajou Kallas. Na závěr ještě paní předsedkyně vystoupila v debatě na mezinárodní bezpečnostní konferenci Lennarta Meriho.

Pekarová Adamová (TOP 09): Mediální platforma Voice of Europe je pouhou špičkou ledovce
Foto: Screen vysílání ČT24
Popisek: Markéta Pekarová Adamová

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Markéta Pekarová Adamová završila pracovní cestu pobaltskými zeměmi oficiální návštěvou Estonska. V tamním parlamentu nejprve jednala s jeho předsedou Laurim Hussarem.

„Bavili jsme se spolu mimo jiné o způsobech účinného boje proti kremelské propagandě. Nedávno odhalená mediální platforma Voice of Europe je totiž pouhou špičkou ledovce ruských vlivových operací, které v našem informačním prostoru dlouhodobě intenzivně působí proti našim základním bezpečnostním zájmům,“ uvedla po jednání předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová.

Anketa

Jsou za pokus o atentát na Roberta Fica zodpovědní činitelé liberální opozice, médií a neziskových organizací?

96%
2%
hlasovalo: 26990 lidí

Sněmovní delegace vedená paní předsedkyní se setkala také s estonskou předsedkyní vlády Kajou Kallas. „Estonsko se v současnosti opravdu důsledně zabývá hledáním právních možností konfiskace zmraženého majetku Ruské federace nebo jejích občanů a jeho následné použití pro rekonstrukci Ukrajiny. Ačkoli jde o mimořádně komplikovanou záležitost, principiální postup estonské vlády by mohl fungovat jako precedens pro další evropské země a být nám důležitým zdrojem inspirace,“ dodala předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová.

Na úplný závěr ještě paní předsedkyně vystoupila v panelové debatě na téma bezpečnostní situace v indopacifickém regionu v rámci 17. ročníku prestižní mezinárodní Konference Lennarta Meriho.

„Indo-pacifický region má naprosto klíčový strategický význam pro světovou ekonomiku i bezpečnost. Prochází tudy 60 procent světového obchodu a tvoří se zde přes 40 procent světového HDP. Nestabilita v tomto regionu by tedy dopadla velmi tvrdě na zbytek světa včetně obyvatel naší země. Bohužel zde hrozí několik konfliktů – od Korejského poloostrova po Tchajwanskou úžinu. Těmto konfliktům je třeba zabránit. S účastníky konference jsme se shodli, že i pro Indo-Pacifik je zcela zásadní nedovolit ruské vítězství na Ukrajině. Pokud bude Putin poražen, odradí to i místní případné agresory od dobyvačných plánů,“ uzavřela předsedkyně Markéta Pekarová Adamová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Pravda o zeleném šílenství pro ĆR

Pane Fialo, díky za vaši iniciativu, tak, aby se občané dozvěděli pravdu. Jen mě mrzí, že konference proběhne v poslanecké sněmovně , tyto opravdové odborníky bychom měli slyšet v diskusi bud ve veřejnoprávní české televizi, kterou si všichni platíme, nebo v jiné komerční televizi, ale obávám se, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Jaké dezinformace? , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusezepo , 20.05.2024 13:56:13
Konkrétně! Toto a toto považujeme za dezinformace. Svoje kecy promované husopasky si naperte do špic! Čemu budu a čemu nebudu věřit nechejte laskavě na mně. Pekarová, vy nejste centrální mozek lidstva. Zatím jsem od vás slyšel jen obecné, nic neříkající pindy. Takže zkroťte hormony a raději vůbec neotevírejte tu díru, co máte pod nosem.

|  7 |  0

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Exponenti Fialovy vládní pětikoalice dál tlačí na přijetí eura

4:32 Okamura (SPD): Exponenti Fialovy vládní pětikoalice dál tlačí na přijetí eura

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k euru.